sunnuntai 7. joulukuuta 2014

MO-tehtävä Satu ja Anniina: Opetussuunnitelman merkitys ammatillisessa kasvussa.

MO-tehtävänne aiheena oli Opetussuunnitelman merkitys ammatillisessa kasvussa. 
https://ammatillinenkasvu.wordpress.com/
Olitte aloittaneet tehtävänne hauskalla tavalla tehtävällä, jossa piti pysähtyä miettimään omaa ammatillista kasvua. Ammatillisen kasvun määritelmänä teoriasivuilla oli kuva, jonka liitän oheen. Ammatillinen kasvu sisältää siis useita osa-alueita minäkuvasta ammatti-identiteettiin ja elinikäiseen oppimiseen.
(Mukaillen Haavisto, Kallio, Laakso, Mytkäniemi, Tapaninmäki 2013.)



Tulevaisuuden opetussuunnitelma tulee olla osaamisperustainen, joka liittää yhteen käytännön ja teorian. Olitte hyvin hyödyntäneet osaamisperustaisen opetussuunnitelman määrittelyä varten wordpressiin aiemmin luodut sivut:
http://osaamisperustainenopetussuunnitelma.wordpress.com/osaamisperustainen-opetussuunnitelma/
Näiden sivujen kautta oli hyvä palautella mieliin osaamisperustaisen opetussunnitelman määrittely ennen kuin eteni tehtävään, joka oli case-esimerkki nuorten opiskelijoiden elämästä. Tehtävässä pohdittiin opetussuunnitelman merkitystä heidän kohdallaan. ja se saikin aikaan mukavaa keskustelua ja ajatusten vaihtoa opeopiskelijoiden keskuudessa. Olitte onnistuneet aktivoimaan miettimään opetettavaa asiaa käytännön esimerkin pohtimisen kautta, lisäksi kertausta aiheeseen teorian osalta sivuillanne. Olette taitavia wordpressin käyttäjiä ja tehtävän ulkoasu oli hyvä ja aihe myös tärkeä. Tätä tehtävää oli mukava tehdä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti