tiistai 17. helmikuuta 2015

Työelämäläheisyys eApe teemat 11-15

Oma tehtävämme oli tehdä opintokokonaisuus työelämäläheisyydestä. Koska ohjeena oli  tehdä koko opintokokonaisuus samalle alustalle, ehdotin muulle ryhmälle, että voisin tutustua Wordpressiin. Wordpress oli minulle entuudestaan vieras, olin nähnyt vaan toisten ryhmien tekemiä hienoja sivustoja Wordpressissa. Aloitin tutustumaan tähän alustaan joululomalla ja aluksi tuskastuneena kadotin useita luomiani sivuja. Jatkoin kuitenkin päättäväisesti sivujen luomista ja hups! Sain kuin sainkin sivut luotua! Voi sitä onnistumisen iloa!

Kuvaksi valikoitui Milanon hammastarvike messuilta 2013 ottamani kuva, joka jäikin sitten sivujen tunnukseksi. Toiset ryhmäläiset alkoivat valmistelemaan opettajan haastattelua ja käsitteiden määrittelyä. Tapasimme useita kertoja AC:ssä, jossa työstimme ja ideoimme yhdessä opintojaksoa. Näin sivut pikkuhiljaa täydentyivat ja valmistuivat ja minä opin käytämään Wordpressiä. Tästä on varmasti tulevaisuudessa hyötyä.

Opintojakson ydinkysymykset olivat:
1. Mitä ja millaisia ovat työelämälähtöiset oppimisympäristöt?
2. Miten työelämälähtöistä oppimista ohjataan?

Annoimme tehtäväksi kirjoittaa vastaukset ydinkysymyksiin ja lähettää teksti vertauspalautteen antajalle. Näin aktivoimme ryhmäläisiä kahdella tapaa. Sivuillamme on myös upea video, jossa haastattelimme työelämä ohjaajaa Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston liiketalouden lehtori Marjo Lehtoa. Tämän toimi havainnointi keinona. Siitä saimmekin hyvää palautetta, koska Marjo Lehdolla oli vankka kokemus asiasta ja sen avulla pääsi hyvin sisälle aiheeseen. Olimme hakeneet myös lähteitä työelämäläheisyydesta kirjoittamisen tueksi.
Tehtävänämme on antaa vielä yhteinen palaute kaikille kirjoittajille ja peilata ja arvioida sitä kautta osaamista ja oppimista.
Ohessa linkki palautteseen:

https://docs.google.com/document/d/1lke0Af5HoyNT3UgAw50XVnu--tYsyiWpoqtVx7iWCgM/edit#


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti